Zoek in onze schoolgids

08.01. Mentor

Elke klas heeft een eigen mentor, of een klas is verdeeld en heeft per deel een mentor. Deze draagt zorg voor het welbevinden van de leerlingen uit zijn mentorklas, voor het monitoren van de resultaten en speelt in de hogere klassen een rol in de loopbaanoriëntatie en –begeleiding. Daartoe onderhoudt hij intensieve contacten door bijv. het organiseren van gesprekken met de leerling alleen of in kleine groepjes. Waar nodig bezoekt de mentor de ouders van de leerlingen.

Voor de ouders is de mentor de eerste contactpersoon met de school. De mentor vertegenwoordigt zijn klas in de leerlingbespreekvergadering of cijferbespreking. Het spreekt vanzelf dat de mentor nauw contact onderhoudt met de coördinator mentoraat en het ondersteuningsteam.

Naarmate de leerling ouder wordt zal de begeleiding van de mentor zich bij deze ontwikkeling aanpassen. De meest intensieve en opvallende begeleiding vindt dan ook plaats in de brugklas. Deze wordt in de daaropvolgende jaren geleidelijk minder. Dat betekent echter niet dat het mentoraat minder zorgvuldig zou geschieden. Langzamerhand worden leerlingen echter wel gestimuleerd een grotere mate van eigen initiatief en zelfstandigheid te tonen.

Ulenhofcollege
Bizetlaan 86