Havo onderbouw

Het derde leerjaar vormt de schakel tussen de leerjaren 1 en 2 (onderbouw) en de tweede fase. De docenten stemmen in de teams de aan te bieden leerstof en de begeleiding van de leerlingen op elkaar af en zorgen er zo voor dat de overgang naar de voorexamenklas (4) zo soepel mogelijk verloopt.


H3 Parijs 2018

In klas 3 word je dus voorbereid op de werkwijze en inhoud van het Tweede Fase programma. Zo wordt er in de Tweede Fase van je verwacht dat je meer zelfstandig aan het werk bent dan in de onderbouw. Met het aanleren van de vaardigheden die daarvoor nodig zijn beginnen we dus in klas 3.

Leerjaar 3 is een uiterst belangrijk jaar omdat je in de loop van dit jaar moet gaan kiezen! Je moet een profiel kiezen met de bijbehorende vakken. Hoe dit precies in elkaar zit, kun je vinden op de pagina Havo bovenbouw. Het is een belangrijke keuze, omdat je met deze keuze je verdere schoolloopbaan en misschien ook wel je beroepsrichting vastlegt.

Uiteraard word je bij deze lastige klus geholpen! De decaan en je mentor voorzien je van veel informatie, laten je testjes doen om je ideeën en mogelijkheden boven water te krijgen en voeren individuele gesprekken met jou en/of je ouders, die ook op ouderavonden uitvoerig over dit keuzeproces worden geïnformeerd.

Ulenhofcollege
Vondelstraat 5
7002 AN Doetinchem
0314 378787

info@ulenhof.nl
www.ulenhof.nl

                                 
website is gerealiseerd door Heutink ICT