Ulenhofcollege tto-seniorschool

Het Ulenhofcollege is een officiële TTO Senior School. De school werd door Nuffic - de organisatie voor internationalisering in onderwijs - positief beoordeeld en gecertificeerd. Zij bewaakt de kwaliteit van tto in Nederland door visitaties en certificeringen. De visitaties hebben tot doel om scholen te ondersteunen in de ontwikkeling van hun tto en de kwaliteit van tto in Nederland te bewaken.

Een tto-seniorschool biedt het gehele onder- en bovenbouwtraject tto volgens de standaard aan. Om een keurmerk te verkrijgen, dient een school een visitatie te krijgen van een commissie van Nuffic. Deze commissie bestaat uit 3 mensen die allen een link naar het tweetalig onderwijs hebben.

De voorzitter is meestal iemand verbonden aan een universiteit of hogeschool met een achtergrond die talig is. Het commissielid dat extra goed kijkt naar de internationaliseringscomponent van het schoolprogramma is vaak zelf verbonden aan een tto-school. En dan is er de ambtelijk secretaris die het rapport schrijft voor de directie. Dit is altijd een werknemer van Nuffic zelf.

2006: invoering tto op het Ulenhof
2010: tto-junior school
2011: eerste lichting tto-leerlingen geslaagd met IB
2016: tto-senior school

Meer info over tweetalig onderwijs en het Nuffic: www.nuffic.nl

Meer info over het International Baccalaureate: www.ibo.org

Ulenhofcollege
Vondelstraat 5
7002 AN Doetinchem
0314 378787

info@ulenhof.nl
www.ulenhof.nl

                                 
website is gerealiseerd door Heutink ICT