Internationalisering vwo

V5 naar Italie, Spanje, Noorwegen

In de week van 6 - 13 april 2019 gaan de leerlingen van V5 voor een uitwisseling naar zes verschillende bestemmingen in Europa. Dit jaar bezoeken de leerlingen scholen in Campobasso, Pistoia en Milazzo (Italië), Baza en Gata de Gorgos (Spanje) of Borkenes (Noorwegen).


Groep Borkenes 2019

Tijdens deze uitwisselingsweek werken de Ulenhoffers gezamenlijk met leerlingen uit de andere landen aan een nader te bepalen projectthema. Daarnaast maken zij excursies, zodat ze iets van het betreffende land kunnen zien en ervaren. Het belangrijkste doel van de internationaliseringsweek is communicatie en samenwerking tussen leerlingen van verschillende nationaliteiten, waarbij de voertaal steeds Engels is. De belevenissen van de leerlingen kunt u volgen op deze pagina.

2019 bericht uit ...

Gata de Gorgos

Uit Gata dit jaar een visueel verslag.
Alle foto's en video's staan in dit album.

Milazzo

Zaterdag 6 april
Zaterdag kwamen we aan in Sicilië met het vliegtuig, na een stukje met de bus kwamen we aan bij het gastgezin. Een hele gezellige familie, dus ik was blij dat ik daar een week kon blijven. Die avond gingen we eten bij vrienden van het gezin. Toen ik binnenkwam werd ik geknuffeld en op mijn wangen gekust en daarna gingen we aan tafel. Nou ik kan je één ding vertellen: ze eten daar heel veel en heel lekker. Die avond, na 2 toetjes, gingen we nog naar een bar en daarna lekker slapen.

Zondag 7 april

Na uitgeslapen te hebben even ontbijten want op de planning stond dat we een film gingen kijken bij één van de andere twins. Het ontbijt bestond uit toast met jam en warme chocomel. Er was alleen één klein dingetje: de chocomel werd hier gedronken uit een bakje en met een lepel en niet gewoon uit een glas...???? Nouja, dan doe je dat maar he. Dat is eigenlijk de ‘tactiek’ van deze hele uitwisseling: het gewoon een beetje over je heen laten komen en niet te veel waarde hechten aan wat thuis normaal is.
Na het ontbijt gingen we dus naar Silvia, de twin van Jochem, om een film te kijken, en na eventjes te hebben geluncht (anderhalf uur lang, het was eigenlijk een heel avondmaal), gingen we bowlen.
Voordat we écht konden bowlen moesten we natuurlijk nog even typisch Italiaans gaan staan niks doen en jezelf afvragen waar iedereen eigenlijk op wacht, maar daarna was het heel gezellig. Ik gooide mijn eerste bal gelijk raak, een strike! Terwijl iedereen van onze baan aan het juichen was, ging de muziek harder en begonnen we tussen het bowlen door, te dansen. Het was een soort disco-bowlen geworden :)
Daarna werden we opgehaald door de vader van één van de twins, en heb ik heeerlijk geslapen in mijn bed, want eigenlijk was ik best wel een beetje moe van het hele weekend.

Maandag 8 april

Ik werd wakker gemaakt door Emanuele om zeven uur en ik kon mijn ogen amper open houden, ik had vijf uurtjes slaap gehad. Ik wilde graag een douche nemen en de douche was heel klein, ik paste er net onder en ik stootte tegen alles aan, er zat ook niet eens een slot op de deur naar de douche, ik dacht echt: “Als er maar niemand binnen komt.” Achteraf bleek bij veel anderen dat ook de douche bij hen thuis geen slot op de deur heeft. Ik kreeg een ontbijtje dat bestond uit een croissantje met chocola en een koud glas water. Om half negen moesten we op school zijn, maar in Italië is “op tijd” gelijk aan “in ieder geval minder dan een kwartier te laat” dus het werd bijna kwart voor negen. De dag werd geopend met een toespraak van de directrice van de school, in een apart zaaltje naast het schoolgebouw. Waarna we allemaal Italiaanse koekjes en taart gingen eten waarvoor iedereen iets had meegebracht. Toen de opening van het project voorbij was kregen we nog een langdurige, vrij moeilijk verstaanbare presentatie te zien over uitwisselingen van hun school in voorafgaande jaren. Toen dat eindelijk afgelopen was gingen we naar de school. We stonden met de groep bij de ingang en ik werd gelijk door iemand anders zijn twin meegenomen naar een klaslokaal, omdat haar klasgenoten me wilden ontmoeten. Dat was best wel grappig eigenlijk. We hebben op de school een opdracht gemaakt over het onderwerp ‘social exclusion’ en toen we klaar waren hebben de Italiaanse en Nederlandse leerlingen elkaar muziek uit hun land aan elkaar laten horen, de muziek klonk wel leuk maar de tekst was natuurlijk niet te verstaan. Het was best leuk om mee te maken. Ook bijzonder om te zien hoe het er aan toe gaat op hun school.
Sibbe

Pistoia

Zondag 7 april

Na gisteren een lange reis gemaakt te hebben, waarna sommigen de binnenstad van Pistoia hebben verkend, heeft iedereen vanochtend heerlijk uit kunnen slapen!
Om 12 uur gingen wij lunchen met alle Nederlanders, Italiaanse twins + ouders en enkele internationale studenten.
Alle ouders hadden iets te eten bereid en meegenomen. Voordat we aan de lunch mochten beginnen kregen we een speech van de organisatoren. Toen mochten we eindelijk van het heerlijke eten genieten!

Na de lunch bedachten de Italianen spontaan om een potje jeu de boules tegen de Nederlanders te spelen. Als presentje kreeg iedereen een echt Italiaans paasbrood. Daarna hadden we vrije tijd en zijn we met een grote groep Italianen naar het centrum van Pistoia geweest. Sommige jongens hebben in de middag een voetbalwedstrijd gespeeld tegen de Italianen. De Nederlanders hebben NATUURLIJK gewonnen!
Het was een geslaagde dag!
Cecile & Tessa

Maandag 8 april

Vandaag zijn we met de hele groep naar Pisa geweest. We moesten, ‘s ochtends, om kwart over acht verzamelen bij het station van Pistoia. Vanuit daar gingen we met de trein naar Pisa toe. Na een treinreis van anderhalf uur kwamen we aan in het centrum van Pisa.

We gingen eerst naar een lokaal museum over Galileo Galilei, een beroemde Italiaanse wetenschapper uit de 16e en 17e eeuw. De Nederlanders en Italianen werden opgesplitst, zodat er een Italiaans sprekende groep was en een Engelssprekende groep. We kregen een interactieve rondleiding door het museum, dat met name gericht was op de natuurkundige ontdekkingen van Galileo Galilei. Zo ging het veel over zwaartekracht en elektriciteit.

Na het museum liepen we door Pisa, richting het oude binnencentrum. Hier staat dan ook het meest bekende gebouw uit de stad: de toren van Pisa. De scheve toren is echt de trekpleister van de stad en er staan daarom ook veel toeristen omheen die een poging wagen om een foto te maken waarop ze de toren ondersteunen of juist omduwen. En ja, ook wij hebben zo’n foto gemaakt.
Om de toren en kathedraal van Pisa ligt een groot grasveld, waar we een klein uurtje hebben gezeten en genoten van de zon. Het was waarschijnlijk een van de enige zonnige dagen van deze week, dus we moesten er even van genieten.
Na nog een souvenirtje te hebben gescoord, zijn we terug gegaan naar het station en met de trein weer richting Pistoia. Daar hebben is iedereen met zijn twin mee gegaan en heeft gegeten en ‘s avonds gingen sommigen nog naar het centrum om daar wat te drinken. Ondanks de pijnlijke benen een zeer geslaagde dag.
Sven en Matthijs

Dinsdag 9 april

Vandaag moesten we om 8u verzamelen op school. Daarvandaan liepen we naar het stadhuis toe waar we de burgemeester hebben ontmoet. Er volgde een gesprek met de hele groep en we werden door het stadhuis rondgeleid. Na een korte koffiepauze gingen we vervolgens terug naar school om een les te volgen waarin we zelfgebouwde lego robots moesten programmeren om een parcours af te leggen.

Vanaf 13.00 uur waren we vrij om zelf wat te gaan doen. Eerst hebben een een lunch bij de supermarkt gehaald. Met de hele groep hebben we 2 uur met de trein gereisd om van de prachtige Middellandse zee te genieten. Dit was erg gezellig en we hebben ons goed vermaakt. S'avonds was het vooral uitrusten van deze leuke, drukke dag, om ons op te maken voor de volgende dag.
Sem en Niek

Woensdag 10 april

Vanmorgen moesten we ons al om 8 uur op school melden. Daar hebben we als eerste les gehad over Italië in de renaissance. Vervolgens hebben we de door Sem en friends gemaakte film, waarin een “normale” dag van een Nederlandse leerling te zien is, gekeken. Toen hadden we even pauze en hebben we eventjes gekeken in het scheikunde lab. Dit was vergelijkbaar met ons scheikundelokaal. Daarna hebben we uitleg gekregen over hun schoolsysteem, en moesten we via dit systeem een verhaal inleveren over onze twin. Hierin moesten we kort vertellen wat er leuk en niet leuk is aan de uitwisseling.
‘s Middags hadden we gym en hebben we weer Italië-Nederland gevoetbald. Natuurlijk hebben we weer gewonnen. Dit keer was de sfeer alleen iets minder, het geen hard tegen hard, maar dat is inmiddels allemaal weer goed. Daarna was de schooldag voorbij (14:00), en hebben we thuis geluncht. De rest van de middag heeft iedereen thuis doorgebracht. ‘s Avonds gingen we met de meesten Ajax-Juventus kijken in een café. Dit was heel leuk, alleen de uitslag was iets minder. Het werd 1-1, maar Ajax was de betere.
Brenten & Harm

Donderdag 11 april

Vandaag is het donderdag 11 april. Om 8 uur verzamelen wij bij het station om daar de trein naar Florence te pakken. Aangekomen in Florence zijn we het centrum ingelopen en hebben we de enorme kathedraal bezocht, genaamd Basilica di Santa Maria del Fiore. Daarna hebben we samen met een gids een stadswandeling gemaakt en zijn we onder andere langs het museum gelopen waar het beroemde standbeeld van David staat, gemaakt door Michelangelo en langs de beroemde brug genaamd Ponte Vecchio. In de ochtend hadden we mooi weer met zon en ‘s middags begon het iets te regenen. Rond 4 uur gingen we weer terug naar onze families in Pistoia. Florence was een mooie ervaring en een prachtige stad!
Paul en Sjoerd

Vrijdag 12 april

We begonnen de dag met een workshop waar we leerden hoe je je eigen website moest maken, we sloten de ochtend af met een college over exoplaneten en wiskunde over kansberekeningen. In de middag gingen de Nederlandse jongens een voetbal wedstrijd spelen tegen de Italiaanse jongens. Het was de derde wedstrijd van de week, waarvan we er 2 gewonnen hebben. In de avond gingen we met de hele groep pizza eten, dit was alleen niet zo goed geregeld helaas, we hadden wel iets meer pizza gelust... Maar het werd uiteindelijk wel een hele leuke avond. Op zaterdag ochtend hebben we om 8:00 verzameld en konden we nadat de buschauffeur een kwartier koffie gedronken had vertrekken richting het vliegveld van Bologna.
Jan-Willem en Jelmer

Campobasso

Maandag 8 april

Gisteren was de eerste excursie dag, wij hebben de eerste georganiseerde activiteiten gedaan, want de dag ervoor (zondag) was het een beetje chaos. Die dag had de school namelijk niet georganiseerd. Maar maandag hebben we een volle planning gehad. De dag begon met de kennismaking, dit was in de “aula” van de school. Na wat spelletjes gedaan te hebben zijn we naar de “ICT” room gegaan, wat zacht gezegd wel ander is dan in Nederland. Toen we uiteindelijk internet kregen en we de cracked versie van Word aan de gang hadden gekregen, waren alle sites in het Italiaans, dus dat schoot ook niet echt op. Uiteindelijk zijn we er wel gekomen echter toen het eindelijk gelukt was gingen we naar de stad. Want de excursie in Campobasso begon. We zijn als eerst naar een kasteel gelopen, deze lag op de top van een heuvel.

Nadat wij een kwartier op de top hebben gewacht kwamen de Italianen er ook eindelijk aan, hier kregen we een uitleg van een archeoloog in wat gebrekkig Engels. Het ging over semknight, senlight, samnieten, of iets in die richting. We konden het zelf ook niet helemaal verstaan, en we zijn er nog steeds niet uit of dit nou aan ons ligt of aan de archeoloog.

Hierna zijn we weer naar beneden gelopen met de muziek van Bert wat de sfeer wat naar een hoger niveau bracht. We liepen via wat kerkjes en plaatselijke bezienswaardigheden weer terug naar de school. In de avond zijn we met de hele groep pizza gaan eten in een restaurant. Na wat grappen en Nutella pizza (Ja, echt!) gingen we het stadje weer in, en werden we allemaal apart weer opgehaald. Uiteindelijk was het natuurlijk weer een hele geslaagde dag.
Jasper en Tjark

Dinsdag 9 april

Onze dag begon vandaag om 8 uur op de Italiaanse school, eerst moesten wij onze impressie schrijven van de monumenten die we de dag ervoor bezocht hadden, vooral kasteel Monforte was erg indrukwekkend. Deze monumenten moesten we verwerken in een interactieve kaart, hier viel niet veel lol aan te beleven, hier zagen we ook dat de Italianen "een klein beetje" achterstand hadden op het IT-gebied. Na de lunch in de schoolkantine gingen we naar 2 musea hier kregen we een rondleiding van super slecht Engels sprekende archeoloog waardoor het een raadsel was wat hij vertelde, nadat onze benen oververmoeid raakten zijn we met zijn allen spontaan gaan zitten, echter had Twan zich al eerder teruggetrokken naar de trap, toen het eindelijk voorbij was kwamen we erachter dat we naar NOG een museum gingen, gelukkig was dit sneller voorbij. Het geplande deel was nu voorbij dus werd het de hoogste tijd om naar goed Italiaans gebruik zonder plan door de stad te gaan lopen tot het EINDELIJK tijd was om gezamenlijk te gaan eten, hier hebben we erg van genoten en zo eindigde onze dag.
Roland en Bart

Woensdag 10 april

De dag begon al goed, want de meesten moesten er rond 5 uur al uit. De bus haalde ons namelijk om 6 uur in de morgen al op vanaf de school in Campobasso. We vertrokken naar Rome. In totaal zaten we zo’n 4 uur in de bus. Rome verwelkomde ons met een hartelijke vervelende regenbui.We hebben ons steentje in Rome wel bijgedragen door veel paraplu’s te kopen. We hebben natuurlijk wel erg goed onderhandeld waardoor er een schappelijk prijsje ontstond, we zijn natuurlijk wel Nederlanders hè.Eerst gingen we om 11:50 in het Colosseum, waar we een rondleiding kregen. Het is een arena waar gladiatorengevechten plaatsvonden. Daarna gingen we naar Piazza Venezia, dit is een groot plein in het midden van Rome. We kregen hierna een pauze van een uur. Sommige zijn wezen shoppen, andere gingen naar de Mac. Wij zelf hebben souvenirs gekocht. Daarna gingen we naar Fontana di Trevi, dat is een grote fontein waar mensen muntjes in kunnen gooien en dan een wens kunnen doen. Daarna gingen we naar het Pantheon, dit is een grote tempel/kerk. Toen we naar binnen gingen speelde het orgel ook. Daarna hebben we verschillende obelisken bezocht en meneer Sloot vertelde dat de 4 belangrijkste rivieren in een van de obelisken van Bernini samenkwamen, in z’n beste Engels. Hij zei:’ The Nile, the Rhine, Amazon the Rio and the Oude IJssel.’ Maar hij werd al snel verbeterd door een leerling. Daarna zijn we ook naar Sint Pieter gegaan. En we kwamen erachter dat het op de grens lag met Vaticaanstad. We konden echter niet naar binnen, want de rij was meters lang. We kregen hierna weer een korte pauze en er waren 2 malle Nederlanders uit onze groep (we noemen maar even geen namen😂) die de challenge aannamen om een duif te gaan vangen. Hiervoor was een rede, ze hadden geen geld en ze kwamen op het briljante idee om het dier te gaan ruilen voor een selfiestick/paraplu. Helaas werden ze niet één met de duif en kregen dus geen selfiestick/paraplu. Uiteindelijk gingen we weer op weg naar de school na een lange, uitputtende en vermoeiende dag, maar wel leuke dag.
Aleida en Chimène

Donderdag 11 april

Vandaag gingen we als eerst naar Altillia, een Samnite vestiging iets van Campobasso vandaan. Deze vestiging was een rustplaats voor schapenhouders. De vestiging zelf was mooi, maar er was niet veel te doen. De opdracht die we daar kregen, bestond uit het benoemen van de gebouwen aan de hand van de beschrijving. Op zich was het best slim bedacht, maar je kon alles makkelijk opzoeken, dus degenen die het meeste vals speelde, waren de ‘winnaars’. Op de terugreis gingen we naar een dorpje op de berg: Ferrezano. Vanuit hier had je uitzicht over heel de omgeving, wat best mooi was.

Daarna gingen we terug naar school om gezamenlijk spelletjes te spelen, waaronder touwtje trekken en zaklopen. De meeste spellen waren best leuk, maar ‘blind man’s bluff’ was onmogelijk. Tot slot gingen we s’ avonds met z’n allen gezellig in een restaurant eten, de pizza’s waren lekker.
Stef en Bert

Vrijdag 12 april

In de ochtend zijn we naar de Universiteit van Molise geweest, hier hebben wij een aantal opdrachten gedaan met betrekking tot de historie en de ontwikkeling van het onderwijs. Hier werden ook drie Nederlandse leerlingen en twee Italiaanse leerlingen geïnterviewd in het Engels over het schoolsysteem op de eigen school.
Daarna gingen we naar NOG een museum toe, waar kunstwerken tentoongesteld werden van een kunstenaar die zijn werken van gerecycled materiaal maakte. De kunstenaar die al deze kunstwerken gemaakt had, kwam zelf ook nog langs terwijl wij daar waren.
Vervolgens gingen we terug naar school om onze interactive maps af te maken en wanneer we hiermee klaar waren hadden we de middag vrij.
We gingen in de middag lunchen en een deel ging daarna naar een shopping centre toe.
In de avond moesten we weer naar school toe, hier kregen we de awards voor de winnaars van de verschillende opdrachten. De winnaars van de opdracht van de interactive maps moesten ook nog een presentatie geven over hun eigen interactive map. Hierna gingen we naar de kantine toe en hadden we het afscheidsdiner, dit was erg gezellig. Toen we daarmee klaar waren gingen we met z'n allen naar het huis van een Italiaanse twin toe, om daar met z'n allen een feestje te vieren en een leuke week goed af te sluiten!
Tannaz Souri en Lisa Dor

Baza

De eerste en tweede dag van de uitwisseling met Baza.
Zondag zijn we van Weeze naar Malaga gevlogen. De vlucht duurde 3 uur.

Daarna nog 3 uur met de bus naar Baza.

Het weer was veelbelovend ;-)

De eerste avond hebben wij een tour door Baza gehad van onze twins. En een groepje is naar een bar geweest.
Op maandag hebben wij op school verschillende opdrachten gedaan om elkaar en de twins beter te leren kennen.

We kregen foto's van delen van monumenten en moesten uitzoeken waar de foto was genomen en we moesten een foto met ons groepje maken bij het monument.

Op maandag hadden we 's middags vrije tijd. Een groep ging naar de spa en een paar mensen bleven in Baza en gingen shoppen.
De groep is echt super gezellig en we kunnen goed met alle Spaanse leerlingen overweg.
Michelle en Karlijn

Dinsdag 9 april

We zijn de dag gestart met een lekkere douche. Daarna moest Jaimy zich haasten voor de bus want hij heeft s’ochtends maar een half uur om zich klaar te maken voor de dag. Het ontbijt van jaimy bestond uit 2 cupcakes en een flinke bak koffie. De twin van Roy had zich verslapen, dus hij moest helaas zonder ontbijt naar school. Daar was geen tijd meer voor. Roy woont wat dichterbij en kan in principe lopen naar school.
Eenmaal op school aangekomen begonnen we met een leuk spelletje genaamd ‘detonate the bomb’. Bij dit spel moesten we in groepen werken aan opdrachten die er voor zorgden dat de bom niet ging ontploffen. Dit was erg gezellig en we waren erg snel. Na dit spel moesten we een ‘chain' maken van reacties van de natuur. Dit houdt in dat we begonnen met de opwarming van de aarde en we de gevolgen daarvan moesten geven.

Toen school uit was, rond 15.00 uur, gingen we naar huis om te eten. Er stond soep met kip, sla en ham op het menu met als toetje yoghurt met fruit. Het gastgezin van Roy bestaat uit Maria (dat is zijn twin), twee broertjes van 6 en 15 jaar en hun ouders. Het jongste broertje wilde graag een spelletje spelen dus we hebben een soort van mens-erger-je-niet gedaan en nog veel meer spelletjes. Het was erg gezellig en het broertje was super fanatiek.
Rond 17.00 uur gingen we naar een bar in Baza. Hier komen alleen maar mensen tussen de 15 en de 23 jaar. Ze komen vaak uit school om huiswerk te maken of om te darten of tafelvoetballen met hun vrienden. We hebben onder andere ‘uno’ gespeeld en zaten er bijna de hele avond.

Rond 21.00 uur gingen we naar een restaurant om wat te eten en Champions League (voetbal) te kijken. Het was erg gezellig.
Roy en Jaimy

Woensdag 10 april

Na een lekker Spaans ontbijtje gingen we lopend naar school, waar we om 08.15 aanwezig moesten zijn. We zouden rond die tijd vertrekken met de bus naar een dorpje genaamd Castril. Hier hebben we gewandeld en zijn we naar een bepaald punt gegaan met een heel mooi uitzicht. Hier moesten natuurlijk super veel foto's worden gemaakt!

Toen we weer terug waren in Baza, hebben we met alle Nederlanders en de Spaanse twins geluncht in een café. Rond een uur of vier gingen de mensen uit het dorpje Zujar met z'n allen naar Zujar om bij iemand thuis een film te kijken en pizza te eten. De mensen uit Baza bleven daar en gingen samen naar een soort ontmoetingsplaats/bar, waar ze wat hebben gedronken, gepraat en gekaart. Rond een uur of 21:30 hebben de mensen uit Baza bij hun gastgezin gegeten. Al met al was het een gezellige en geslaagde dag!
Shannon en Eline

Donderdag 11 april

De donderdag begon net als de andere dagen is Spanje rond een uur of 7 voor de meeste. Na een klein ontbijtje zitten de mensen uit Zujar al in de bus als de mensen in Baza hun ontbijt eten. Vandaag is er een basketbaltoernooi waarbij de Nederlanders als één team meespelen, de jongens en meiden waren gescheiden. Het toernooi was leuk om mee te doen ook al duurde het 4 uur lang, wat heel intensief was. De wedstrijden duurde 8 min en om en om speelden de jongens en dan de meiden. De meiden wonnen 4 wedstrijden en verloren er 4, de jongens deden het iets minder met 3 gewonnen wedstrijden en 5 verloren. De leerlingen deden allen goed hun best en we mogen dus trots zijn op de uitkomst, dit was echter nooit gelukt zonder de enthousiaste fans mr. Post en mr. Stevens.

Na een drankje in een cafe was het weer tijd voor iedereen om naar huis te gaan om te middageten. Mats en Emma gingen in de middag al naar Granada met hun twins, waar Emma naar een voorstelling ging van Flamenco (een Spaanse dans) en waar Mats een mooi rondje liep door het oude centrum van Granada om in de avond samen met Emma en de twins naar een barretje te gaan. De rest die achterbleef in Baza en Zujar namen een tour naar de berg van Zujar. Het uitzicht was er prachtig en er zijn mooie foto’s gemaakt. Na de bergtocht is het stuwmeer van Zujar bezocht en is er nog genoten van de zon op een terrasje. Hierna zijn alle leerlingen richting huis gegaan en hebben ze eventueel nog wat met hun twin gedaan in hun eigen dorp.
Mats en Armand

Vrijdag 12 april

De laatste dag in Baza. de dag begon om 8:15 in de bus naar Granada. nadat we ongeveer 2 uur door het Spaanse berglandschap hebben gereden zijn we aangekomen in het Alhambra.

Het Alhambra is een groot middeleeuws paleis in Granada. we hebben hier een uitgebreide rondleiding gekregen, daarna zijn we naar het centrum van Granada gegaan met alle twins. we hebben hier even geshopt en een ijsje gehaald, en daarna zijn we weer in de bus naar Baza gegaan. Eenmaal aangekomen in Baza is een gedeelte van de groep naar huis gegaan om zich op te frissen en een ander gedeelte is uit eten geweest. Na het eten zijn we met z'n allen naar een bar gegaan om de uitwisseling leuk en gezellig af te ronden.

Zaterdag 13 april

konden we iets later opstaan dan de gebruikelijke tijd. Namelijk pas om 8:30 in plaats van 07:00. Toen hebben we afscheid genomen van ons gastgezin en zijn we om 10:15 naar de verzamelplek gereden om daar echt afscheid van iedereen te nemen. Na een emotioneel afscheid zijn we naar Malaga gegaan.

Hier hebben we heerlijk op het strand gelegen. Om 17:00 zijn we richting het vliegtuig gegaan waar iemand, we noemen geen namen… ,zijn portemonee en dus zijn paspoort kwijt is geraakt. Gelukkig kon hij wel mee terug. En om kwart voor 12 landde we weer in Weeze. Het was een geweldige reis met enorm veel leuke momenten!!

Contactpersoon
H. Mooij
herman.mooij@achterhoekvo.nl

Ulenhofcollege
Vondelstraat 5
7002 AN Doetinchem
0314 378787

info@ulenhof.nl
www.ulenhof.nl

                                 
website is gerealiseerd door Heutink ICT