Nacht voor Oeganda - €7000!!!
Bericht geplaatst op: 29-9-2017

De nacht voor Oeganda heeft ruim €7.000 opgehaald! Het project dat wij dit jaar steunen is ‘YOUganda’, een initiatief voor onderwijsverbetering op het Oegandese platteland. Het doel van dit project is dat meer kinderen goed leren lezen, waardoor de kans veel groter wordt dat ze de hele basisschool doorlopen in plaats van voortijdig af te haken.

“Afgelopen zomer heb ik zelf voor Edukans in Kenia en Uganda gewerkt”, vertelt oud-medewerker van de school Jan van Poederooijen over de actie. “En toen kwam ik dit project tegen.” Een oud-collega van Van Poederooijen die enkele jaren geleden naar Uganda verhuisd is blijkt de drijvende kracht erachter te zijn. “Hij zag hoe het basisonderwijs er daar aan toe was en dacht ‘nou, dat moet veel beter kunnen.’ Dus hij is daar begonnen met materiaal ontwikkelen en om docenten van basisscholen op te leiden, zodat ze beter onderwijs kunnen geven.”

Nacht voor Oeganda

Terug in Nederland had Van Poederooijen, die per 1 november met pensioen is, het met collega’s over wat hij gezien en gehoord had en besloten ze om in actie te komen. “De leerlingen in klas één hebben een challenge gedaan, de leerlingen van klas twee hebben een Afrikaanse markt georganiseerd en de leerlingen van klas drie en hoger zijn de hele nacht in de school geweest. Zij hebben zich van te voren laten sponsoren en voor dat geld konden ze allerlei leuke dingen doen.” De leerlingen hielden zichzelf bezig met lessen, workshops, gamen en een pubquiz. De nacht is goed verlopen. “Het was super, er hing een hele goede sfeer. Het was ontzettend gezellig.”

Wij vinden het als Ulenhofcollege belangrijk om onze leerlingen maatschappelijke betrokkenheid bij te brengen en ons steentje bij te dragen aan beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Vandaar dat wij een oude Ulenhof-traditie nieuw leven in hebben geblazen. 

Voor meer informatie over het goede doel: www.youganda.com


Terug
Contact

Bizetlaan 86
7002 LZ Doetinchem
0314 378787

info@ulenhof.nl
www.ulenhof.nl

Twitter:
@ulenhofcollege