mavo plus
Technologie & Toepassing - Bèta Challenge Programma
Als mavoleerling krijg je vanaf klas 1 het vak T&T (Technologie & Toepassing). Bij dit vak ga je problemen of ideeën van opdrachtgevers onderzoeken en probeer je tot een goede oplossing te komen. Zo kan de eigenaar van een binnenspeeltuin je vragen om een nieuw en veilige toestel te bedenken, maar ook gemeenten kloppen bij ons aan. Natuurlijk doe je dit niet alleen. Bij T&T werk je samen in groepjes. Naast het eindproduct telt ook de manier waarop je eindproduct tot stand is gekomen mee in de beoordeling. Hebben jullie een goede planning gemaakt en goed samengewerkt? Deze manier van werken sluit aan bij het mbo. Dat vinden we belangrijk omdat de kans groot is, dat jij straks met je mavodiploma op zak, naar het mbo gaat voor je vervolgopleiding.

Een Praktijkvoorbeeld: de zeepkistenrace
Misschien heb je er al over gehoord? De nu al beroemde Ulenhofzeepkistenrace! De naam is misschien wat verwarrend maar we kunnen je wel verklappen: er komt weinig zeep aan te pas.

Ter promotie van de Fiat Spider hebben Fiat Ruessink en Transportbedrijf Gesink onze mavoleerlingen gevraagd een heuse zeepkist te ontwerpen. Dit voertuig zonder motor moest vervolgens uitgeprobeerd worden en de race aangaan met de andere zeepkisten. Je begrijpt: dat is ontzettend spannend én leuk. 

Duits
We wonen in de Achterhoek niet zo ver van de Duitse grens. Sommige van onze leerlingen wonen zelfs in Duitsland. Op het Ulenhofcollege vinden we Duits erg belangrijk omdat de kans groot is dat je straks met onze oosterburen te maken krijgt. Wie weet ga je wel stage lopen in Duitsland of vind je later een baan bij een bedrijf dat veel samenwerkt met dit land. Dan is het wel handig dat je de taal spreekt. Daarom krijg je als mavoleerling al vanaf de eerste klas lessen Duits. Het vergroot je kansen op een baan in de toekomst.

Een extra vak
Wat ook uniek is aan de mavo op het Ulenhof,  is dat je bij ons examen doet in zeven vakken in plaats van zes. Het voordeel hiervan is dat je een bredere opleiding volgt, waardoor je op meer vervolgopleidingen kunt worden toegelaten.